Hayal Yemekler

besinler ve ne içerdikleri 1

 

kiraz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiraz A, B1 ve C vitaminleri ve fosfor ihtiva eder. Sakinleştirici özelliği vardır. İdrar söktürür. Kolesterolü düşürür. Ağrıları dindirir.

 

DSCF2718

 

Kayısıda A, B, C vitamini ve fosfor ve protein bulunur. Beyne ve sinirlere iyi gelir. Kan yapıcıdır. Tok tutar. Gaz şişkinliği için günde 6 adet acı kayısı çekirdeği yemek fayda sağlar. Hoşafı ve kurusunu hafifçe ıslatıp yemek kabızlığa iyi gelir. Kuru kayısı karaciğer hücrelerini yeniler. Kansere karşı korur. Demir eksikliğinden oluşan kansızlığa iyi gelir.

 

çilek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çilekte A, B, C vitaminleri ve kalsiyum, demir ve fosfor bulunur. Alerjik kişilere ve çocuklara dokunabilir. Çilek bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır. Ağız ve deri yaraları ile sivilceleri geçirir. Romatizma ve gut hastalığı nedeniyle oluşan ağrıları azaltır. Kanseri önleyici özelliği vardır. Ufak bir kase çilek yemek stresi azaltıp, mutluluk verir. Ağız kokusunu giderir.

 

 Resim 1797

 

Mantarda B1, B2, C ve D vitamini, bol protein, fosfor, kalsiyum, demir bulunur. Zihni çalıştırıp, yorgunluk giderir. Kan yapıcıdır. Romatizma olanlar yememelidir. Gribi önler.

 

kestane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kestanede A, B1, B2 vitamini vardır. Karbonhidrat bakımından zengindir. Bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Kasları ve sinirleri kuvvetlendirir. Varis ağrılarını giderir. Kansızlığı giderir, enerji verir. Şeker, damar sertliği ve tansiyonu olanlar yememelidir.

 

nar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Narda A1, B2 ve C vitaminleri ile demir, potasyum vardır. Mideye iyi gelir. Kalbi korur. Sabahları 1 bardak nar suyu içmek çok faydalıdır. Antioksidandır. Tansiyon, kolesterol ve mide bulantısına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur. İshali giderir.

 

brokoli1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brokoli A, C ve E vitaminleri yönünden zengindir. Vücut direncini artırır. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı önler. Kalsiyumu bol olduğundan kemik erimesine faydalıdır. İçindeki bitkisel hormonlar sayesinde kanser önleyici özelliği bulunur.

 

Resim 1802

 

Kabakta A, B1, B2 ve C vitamini ile kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Prostat kanserine yakalanma riskini azaltır. Tansiyon düşürür. Kabızlığı giderir. Kabak çekirdeği kemik erimesine iyi gelir.

 

Pancarda A, B, C  vitaminleri ve demir, kobalt ve bakır vardır. Kansızlığa iyi gelir.

 

Resim 1883

 

Patateste B1, B2, B6, C ve PP vitamini vardır. Ayrıca kalsiyum ve potasyum içerir. Taze patates suyu mide ekşimesini önler. Mide ve bağırsakları yumuşatır.  Patates kemik yapısını güçlendirir, kanseri önler. Haşlanmış veya közde pişmiş kalorisi çok düşüktür. Şişmanlatmaz. Pişirirken içine bir kaşık sirke konursa hem daha lezzetli olur, hem rengi sapsarı kalır.

 

patlıcan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patlıcan A,B1, B2, C vitamini vardır, kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntısını azaltır. Dimağı açar,  romatizmaya faydalıdır. İdrar söktürür. Kilo verdirir. Kanı artırır. Şeker ve karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Ter kokusunu güzelleştirir. Mide ve bağırsaklarından rahatsız olanlara dokunur.

 

 

 

Resim 1881

 

Soğanda A, B1, B2, B6 ve C vitamini, fosfor vardır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Yüksek tansiyona faydalıdır. Kemik erimesine iyi gelir. Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa iyi gelir. Kalp kaslarını güçlendirir, damarları açar. Çiğ yenirse dişleri sağlamlaştırır. Diş çıkaran çocuklara verilecek kuru veya yaş soğan hem dişindeki sürtme içgüdüsüne yardımcı olur, hem de fayda sağlar. Soğan vücuttaki bakterileri öldürür. Kandaki şekeri ayarlar. Prostat büyümesini önler. Taze soğanda bol C vitamini vardır. Günde yenilecek ufak bir kuru soğan damar sertliğini önlemede yardımcı olur. Gece yatarken tepesini   oyup 1 kesme şeker koyarsanız sabaha sulanır. Bu su boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Bir yerden bir yere gidince çoğumuz hava değişikliğinden hastalarınız. Yeni gittiğiniz yerde hemen soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve için bir şey olmaz. Nezle, grip olduğunuzda  odanıza soğanı ortadan kesip koyun, mikropları öldürecektir. Kulağı ağrıyan çocuklara bir damla soğan suyu damlatırsanız ağrıyı keser.

 

Resim 1882

 

Sarımsak A, B, C ve PP vitaminleri içerir. Damarlar için  ve tansiyonda çok faydalıdır. Nefes yollarını açar, dezenfekte eder. Cilt hastalıklarını giderir. Vücuttaki zehirli maddelerin etkisini yok eder. Solucanları düşürür. Ağız yaralarını iyileştirir. Yemeklerde çiğ olarak 3-4 diş yenilirse damar sertliğini önler. Ağızda bıraktığı koku için karanfil veya kahve çekirdeği çiğnenebilir. Kalp ve damarlar için çok faydalıdır.

 

Resim 1856

 

Mısırda A, B, E ve K vitaminleri ile protein, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor vardır. Gözü kuvvetlendirir. Beyin yorgunluğunda faydalıdır. Mısır yağı kalp ve damar hastalarına çok faydalıdır.

 

kıvırcık marul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marul B1, B2, B6, C vitaminleri demir ve selenyum yönünden zengindir. Yeni hücre yapımında katkıda bulunur. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakları çalıştırır.  Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğu önler.

 

turp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turp A, B1, B2, B6 ve C vitamini taşır. Uykusuzluğa ve kabızlığa iyi gelir. Cilde tazelik verir. Damar sertliğine faydalıdır. İçine biraz bal katılmış bayır turpu böbrek taşlarını düşürmede yardımcı olur. Öksürük için gece yatarken turpu soymadan başını kesip biraz oyun. Buraya 1 tatlı kaşığı bal koyun. Alt kısmını çok az kesip bir kaç yerden şiş veya kürdanla delin. Bir bardağın üzerine oturtun. Sabaha kadar turp balla beraber suyunu bırakacaktır. Bunu için, nefesinizin rahatladığını ve öksürüğünüzün azaldığını göreceksiniz.

 

Şalgam A, B, ve C vitaminleri taşır. Cinsel gücü artırır Kabızlığı önler, idrar söktürücüdür. Şalgam suyunda A1 ve B1 vitaminleri vardır. Kalsiyum, potasyum ve fosfor içerir. Kolesterolü önler. Vücut direncini artırır.

 

yerelması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yerelması A, B ve C vitamini taşır. Vücudu güzelleştirir. Böbrek kumlarını düşürür. Karaciğer ve safrakesesi çalışmasını düzene koyar.

 

kiraz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vişnede A, B1, B12, C vitaminleri vardır. Ayrıca potasyum bulunur. İdrar söktürücüdür.

 

 maydanoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maydanoz A, B1, B2, B6, P ve K vitamini taşır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir.İdrar ve balgam söktürür. Göze ve dişlere faydalıdır. Ergenlik sivilcelerini giderir. Çiğnenirse ağız kokusunu alır. Ayrıca yatarken çiğnenirse uykusuzluğa iyi gelir. Yüzdeki kırışıkları azaltır.

 

 

Resim 1821

 

Makarna  A, B1,B2 vitaminleri ve karbonhidrat yönünden zengindir. Kemikleri geliştirir, enerji verir.

nane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nane sinirleri yatıştırır ve bulantıyı giderir. Soğuk algınlığı, grip ve migrene iyi gelir. Limon ile birlikte suda kaynatılıp içilirse mide rahatsızlıklarında ve soğuk algınlığında fayda sağlar. Kıyılarak biraz su içinde kaynatılır, birkaç gün bekletilirse özü çıkar. Huzurluk hissedince veya içiniz sıkılınca bir fincan bu nane özünden içerseniz rahatladığınızı göreceksiniz.

 

dereotu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dereotunda A ve C vitaminleri ve demir bulunur. 1 kaşık doğranmş dereorunu 1 bardak suda kaynatıp içerseniz inatçı hıçkırığınızı hemen geçirir. Baş ağrısına, strese ve uykusuzluğa iyi gelir. Bol yenirse saç dökülmesini önler.  Anti-histaminik özellikleri sayesinde, alerji, hapşırma ve öksürüğe karşı iyi gelir. Emziren annelerin sütünü artırır. Kasiyum bakımıdan zengin olduğundan, kemik ve diş sağlığı için faydalıdır. Dereotu içerdiği vitamin, mineraller ve düşük kalorisi ile tokluk hissi yaşamanızı ve gerektiği kadar yemek yemenizi sağlıyor. Yeşil salataların içine tat ve renk katması için eklediğiniz dereotunu, yemek yemeye başlamadan 15 dakika önce yediğinizde tokluk hissi sinyallerini beyne göndermeye başlıyor. Böylece  diyet yaparken en zorlanılan durumlardan biri olan açlık hissini önlemiş oluyor. Ancak dereotunu hamileler kullanmamalıdır.

 

sirke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirke kulak sancısına iyi gelir. Bir iki damla damlalıkla damlatılırsa fayda sağlar. Sabahları içilecek iki yemek kaşığı elma sirkesi kolesterole iyi gelir. Elma sirkesinde A, B1, B2, B6 ve C vitamini vardır. Fosfor, magnezyum, sodyum, silisyum, kalsiyum ve potasyum bulunur. Kabızlık, basur, gaz, grip, nezle için faydalıdır.

 

Cacık 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cacık (madımak) cilt hastalıkları ve böbrek için faydalıdır.

 

asma yaprakları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üzüm yaprağı sarılık ve ishale iyi gelir. Bacak şişlikleri ve varise faydalıdır. Dolaşım sistemini hızlandırır. Üzüm suyu romatizma için faydalıdır. Üzüm zihni açar, kan yapar, enerji verir.

 

lahana 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lahanada A ve K vitamini boldur. Ayrıca B1, B2, PP, C vitaminleri ve iyot, demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, arsenik, kükürt gibi mineraller bulunur. Kan pıhtılaşmasına yardımcı olur. Tiroit bezlerinin daha yavaş çalışmasına neden olur. Bu nedenle çalışma aralarında çiğ olarak yenilecek lahana stressiz öğrenmeyi sağlar. Bağırsak gazlarını giderir. Mide ülserine fayda sağlar. Lahananın göbeği mikserde kıyılıp sıkılarak suyu çıkarılır. İçine aynı miktarda bal katılır. Bronşitin neden olduğu öksürüğü sabah akşam birer çorba kaşığı içeceğiniz bu karışım önler. Lahana canlılık ve kuvvet verir. Cildi renklendirir, tazelik verir.

 

Bamya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bamyada A,B ve C vitaminleri vardır.  Demir, kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller ihtiva eder. Kabızlığa faydalıdır. Kanı temizler. Halsizliği giderir. Stres ve depresyonu azaltırken, sinir sistemini korumaya da yardımcı olur.  Kilo vermek isteyenler bamyayı tercih edebilir. Bamya, içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi yaratır. Ülseri önlemede önemli bir etkisi olan bamya, sindirim sistemindeki asidi nötralize eder.  Retinayı korur ve kataraktını önlemede büyük destek olur.

 

 balık

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balıkta B6 vitamini boldur. Kas gelişimini artırır. Kan yapıcıdır. Hafızayı güçlendirir, beyni besler, mutluluk verir.

 

Ciğer A,B12 ve K vitamini folik asit,demir ve bakır içerir. Kan yapıcıdır.

 

Resim 1791 

 

Nohutta A ve B vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, kükürt ve bol protein bulunur. Beyni ve sinirleri dinlendirir. İdrar söktürür. Anne sütünü artırır. Nohut kaynatılıp suyundan günde 3 bardak içilirse böbrek taşı düşürmede yardımcı olur. İştahı artırır, bağırsakları rahatlatır. Solunum yolu hırıltılarını azaltır.

 

armut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armutta A, B1, B2, B6 ve C vitamini içerir. Tansiyonu düşürür. Kabızlığa faydalıdır. Ancak böbrek taşı olanlar yememelidir.

 

 

Resim 1772

 

Ayva A, B1, B2 ve C vitaminleri içerir. Kusmaya, ishale, gaza iyi gelir. Ağız kokusunu önler. Mide ve bağırsaklara iyi gelir. Çarpıntıyı dindirir, kanı temizler.

 

havuç 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havuçta bol A vitamini, potasyum kalsiyum, demir ve beta karoten vardır. Gözler ve cilt için çok faydalıdır. Beyin metabolizmasını canlandırır, hatırlama yeteneğini artırır. Ufak bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yemek, ezberlenecek konularda size yardımcı olur. Ayrıca havuç salatası mideyi dinlendirir. Havuç anti kanserojendir. Astım için çok faydalıdır. Zatürre, kalp, egzama ve sedef hastalıklarına iyi gelir. Özellikle ileri yaşlarda gözde oluşan kataraktı engel olucu etkisi vardır.

 

Resim 1458

 

Üzüm A, B1, B2 ve C vitamini içerir. Kansızlığa iyi gelir. Kalp ve böbrek rahatsızlıklarında fayda sağlar. Cildi güzelleştirir. Kırışıklıkları giderir. Özellikle siyah kuru üzüm çekirdekleri ezilerek günde bir avuç yenirse kansızlığa çok faydası olur. Unutkanlığa iyi gelir. Siyah üzüm kanın damarlarda daha akışkan bir şekilde dolaşmasını sağlar. Kanser önleyici özelliği vardır. Saçlara parlaklık verir. Sarılığa ve ishale iyi gelir. Yaprağından yapılan ilaçlar ise kanamayı durdurur.

 karpuz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karpuz B1, B2, C vitaminleri ve demir ihtiva eder. Böbrek taşlarını dökmede faydalıdır. Kanı temizler, zindelik verir. Aç karna yenmelidir. Tansiyonu yükseltebilir.

 

Kavunda A,  B ve C vitaminleri ile demir, krom ve iyot gibi mineraller vardır. Kum ve taş dökmede yardımcı olur. Sakinleştirir ve uyku verir. Kuru üzümle birlikte yenirse kan yapar. Aç karna yemek gerekir. Bağırsakları yumuşatır. Şeker ve tansiyonu olanlar yememelidir.

 

Resim 1822

 

 

Üzüm çekirdeği kan damarlarını onarır, varise fayda sağlar, burun kanamasını önler. Bilinen en güçlü antioksidandır. E vitamininden 50 kat, C vitamininden 2o kat fazla antioksidan özelliği vardır. Hamilelikte oluşan ödemi çözer. Göz kamaşmasını giderir. Bilgisayardan yorulan göz gerilimini azaltır. Cilt kırışıklarını önler. Kullanmak için çekip bal ile karıştırarak sabahları 1 tatlı kaşığı yiyin. 

 

Resim 1782

 

Bulgurda B1, B6 vitaminleri ve niasin vardır. Kan şekerini kontrol edip, kolestrolü düşürür. Hamilelerin ilk 3 ayda haftada 2-3 kez yiyecekleri bulgur ile yapılmış yemekler folik asit ihtiyacını karşılar. Protein, lif ve posa yönünden zengindir.

 

Resim 1794

 

Yarma kabızlığı önler, bağırsakları çalıştırır. Beyni, gözü ve  mideyi kuvvetlendirir.

Makale Etiketleri:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Makale Kategorileri:
VİTAMİNLER

Yoruma kapalı.

////// Rastgele Gönderiler